Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ανεξήγητη η "σιωπή" της Ένωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων (;)


Ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, με το κάλεσμά του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τρίτης 27 Σεπτέμβρη στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων, έπραξε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
Σημασία δεν έχει ποιός καλεί. Σημασία έχουν τα δικαιώτατα αιτήματα της σχολικής κοινότητας και η απόφαση για κοινή ενωτική αντίσταση για την διεκδίκησή τους απέναντι στις αποφάσεις κυβέρνησης και τροϊκανών αφεντάδων της για ξεπούλημα όσων μπορούν να ξεπουληθούν.
Η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων έχει προ πολλού επιλέξει το στρατόπεδό της : απόλυτη σύμπνοια με τις κυβερνητικές επιλογές, και, κατ'αναλογία, με τη δημοτική διοίκηση. Αυτό προκύπτει από τη μέχρι σήμερα εκκωφαντική απουσία της από τα δρώμενα.
Τρεις ολόκληρες εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποδεδειγμένα της χειρότερης εδώ και πολλές δεκαετίες, με τα σχολιά σε αναβρασμό από την έλλειψη σχολικών βιβλίων, το δραματικό κουτσούρεμα των δαπανών και τις ακόμα χειρότερες προοπτικές, με τα περισσότερα γυμνάσια και λύκεια του δήμου μας να τελούν υπό κατάληψη, δεν μπήκαν στον κόπο να δημοσιοποιήσουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ανακοίνωση. Έστω για τα μάτια του κόσμου.
Δεν μπήκαν στον κόπο να συγκαλέσουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ διοικητικό συμβούλιο.
Κι'όταν τα γεγονότα (για μία ακόμα φορά) τους ξεπέρασαν, δεν έπραξαν κι'αυτοί το αυτονόητο, δηλαδή να καλέσουν στην προαναφερόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά την προσπέρασαν με φαιδρούς (αν όχι ύποπτους) ισχυρισμούς περί "κομματικοποίησης" - "πολιτικοποίησης".

Όχι και τόσο "ανεξήγητη" άρα η σιωπή τους.
Από τις πράξεις ή τις παραλείψεις αποδεικνύεται το ποιος παλεύει για τα συμφέροντα αυτών που (υποτίθεται πως) εκπροσωπεί και ποιος για μικρο-πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα.


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ (σε λίγο δεν θα) είναι εδώ


Ηράκλειο, 19 Σεπτέμβρη 2011
Προς: Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ινστιτούτο Επιμόρφωσης
Κοινοποίηση: Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου
Μέλη Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου

Αγαπητοί σύντροφοι,

με αυτή την επιστολή επιθυμώ να θέσω στην διάθεση σας, την παραίτηση μου από το Συμβούλιο Επιμόρφωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Ηρακλείου, καθώς και από την θέση του Γραμματέα Δημοτικού Δικτύου Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου. Είναι επιλογή προσωπικής αξιοπρέπειας να πάψω να υπηρετώ ως θεσμικό μέλος την οργάνωση, που καθημερινά απαξιώνεται από την Κυβέρνηση των εκβιασμών, σήμερα είναι η ώρα να υπηρετήσουμε τις ιδέες μας και την κοινωνία.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ιδρύθηκε το 1974 για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε λαϊκή εντολή να αλλάξει την Ελλάδα, συγκροτώντας μια Δίκαιη κοινωνία, θέτοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής. Όλα αυτά εξέφραζε η εντολή για ένα νέο συμβόλαιο με τον Ελληνικό λαό τον Οκτώβρη του 2009. Σήμερα, εφαρμόζει μια από τις σκληρότερες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν ποτέ εφαρμοστεί στην χώρα μας, για την δήθεν σωτηρία από την χρεωκοπία. Ακολουθεί μια πολιτική συμπίεσης των χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας και ταυτόχρονης υπονόμευσης της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Λαϊκής Κυριαρχίας.
Έχει αποδειχτεί ότι αυτή η πολιτική ισοπεδώνει την κοινωνία και το μέλλον της πατρίδας. Δυστυχώς η Ελλάδα σήμερα έχει ήδη “χρεοκοπήσει” γιατί χρεοκόπησαν οι ιδέες και οι αρχές της Δημοκρατικής παράταξης, με την πλήρη υποταγή της Κυβέρνησης στους μονόδρομους της νέο-συντήρησης. Έχει χρεοκοπήσει γιατί χρεοκόπησε η ελπίδα του Ελληνικού λαού.
Σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία η νέα γενιά της χώρας έχει την ευθύνη να παλέψει με συνέπεια για την ανασυγκρότηση της πατρίδας, μέσα από ένα προοδευτικό σχέδιο εξόδου από την γενικευμένη κρίση. Τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουν την ευθύνη να παλέψουν από κάθε μετερίζι για την διαφύλαξη της ιστορίας και των αρχών της 3ης Σεπτέμβρη, να παλέψουν για την ίδια την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης και των αγώνων της. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι πλέον το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων συμφερόντων που δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει πολιτική.
Κλείνοντας με ένα πρόχειρο απολογισμό των τελευταίων χρόνων, πεποίθηση μου είναι ότι στην οργάνωση της Νεολαίας Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου έγιναν βήματα στην θετική κατεύθυνση. Παλέψαμε από το 2008 για το άνοιγμα της Νεολαίας του Κινήματος στην κοινωνία, μέσα από δράσεις διαλόγου και ενημέρωσης με τους πολίτες, αλλά και για την λειτουργία μιας οργάνωσης κυττάρου της εσωτερικής δημοκρατίας και διαβούλευσης. Σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής μερικοί άνθρωποι δώσαμε την μάχη για το ανοικτό και ζωντανό ΠΑ.ΣΟ.Κ. που συνομιλεί με τον λαό, δυστυχώς η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μας πρόδωσε, πρόδωσε την γενιά μας και την ελπίδα.
Ευχαριστώ τα μέλη και τους φίλους της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. που με στήριξαν και με εμπιστεύτηκαν στις διαδικασίες ανασυγκρότησης της Νεολαίας. Ευχαριστώ επίσης όλους εκείνους που συνεργαστήκαμε και με εμπιστεύτηκαν μέσα στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο “εναλλακτικής πολιτικής παρέμβασης”.
Τα χρόνια που πέρασαν με δίδαξαν πολλά, εκείνα που έρχονται πρέπει να μας διδάξουν να παλεύουμε για την αξιοπρέπεια, για την ανατροπή, για την ΑΛΛΑΓΉ. Ο αγώνας μας είναι και σήμερα “εθνικοαπελευθερωτικός” με τους όρους της σημερινής Εθνικής απελευθέρωσης από τις σύγχρονες οικονομικές και θεσμικές χούντες.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Καραδημητρίου Μιχάλης
Υπ. Διδάκτωρ Τμήματος Φυσικής Π.Κ.

Τ'ακούτε νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ Αγίων Αναργύρων ή να το βγάλω φωτοτυπίες και να σας το μοιράζω στο "Γυάλινο" που συχνάζετε;

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011


Η Ένωση γονέων Καματερού καλεί την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, με αφορμή την σταδιακή καταστροφή της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Η δε ανακοίνωσή της, δείχνει το δρόμο που πρέπει ν'ακολουθηθεί, μακρυά από από παραδοχές, αποδοχές και εκ του ασφαλούς λεονταρισμούς του στυλ "κι'αν δεν έρθουν τα βιβλία, ας πληρώσει ο δήμος τις φωτοτυπίες".
Η απαίτηση είναι και πρέπει να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και η παρουσία όλων μας στη συγκέντρωση ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

ΥΓ : Η Ένωση Γονέων Αγίων Αναργύρων θα πάρει θέση για τα θέματα της Παιδείας ή περιμένει τον δήμαρχο να της δώσει γραμμή;

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σοσιαλιστικοί Εκβιασμοί


Η με την απειλή βίας επίτευξη παράνομου ωφελήματος από τρίτο ελέγχεται και τιμωρείται από τον Ποινικό Νόμο. Η σχετική διάταξη αναφέρεται στο αδίκημα της εκβίασης ή, κατά το λαϊκότερο, ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ.
Η νέα έκτακτη εισφορά επί παντός ακινήτου, που αποφάσισαν οι ευρωπαίοι πάτρωνες και έσπευσαν να υλοποιήσουν οι εγχώριοι δούλοι τους, εκτός από κατάφωρα άδικη είναι και πρόδηλα αντισυνταγματική.
Είναι κατάφωρα άδικη γιατί, μέσα στην πρεμούρα της, η χούντα του ΠΑΣΟΚ συμπεριέλαβε σ'αυτόν τον νέο κεφαλικό φόρο όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, είτε αυτοί είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, είτε άνεργοι. Επιπλέον, συμπεριέλαβε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ανεξαρτήτως παλαιότητας, είτε αυτά αποφέρουν εισόδημα, είτε όχι. Έτσι, άνεργος οικογενειάρχης, με "σπιταρώνα" 75 τμ στους Αγίους Αναργύρους, θα κληθεί να καταβάλει εισφορά 350 ευρώ, επειδή οι "σοσιαλιστές" κυβερνούντες θέλουν να ισοσταθμίσουν το έλλειμα της τραγικής ανεπάρκειάς τους.
Είναι πρόδηλα αντισυνταγματική γιατί, κατά παράβαση του άρθρου 17 του Συντάγματος, η ακίνητη περιουσία προστατεύεται και δεν μπορεί να "απειληθεί" παρά μόνον εφόσον προκύπτει θέμα "δημόσιας ωφέλειας", πράγμα που πρέπει να αποδειχθεί με προσήκοντα τρόπο και ΠΑΝΤΑ αφού έχει προηγηθεί πλήρης και δίκαιη αποζημίωση. Στην περίπτωση μιας έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα, χωρίς την παραμικρή απόδειξη "δημόσιας ωφέλειας", στοιχειοθετείται δήμευση και, όπως είναι γνωστό, η δήμευση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Εκτός αν τα ανδρείκελα της κυβέρνησης θεωρούν δημόσια ωφέλεια το γλύψιμο στους ευρωπαίους για να κρατήσουν τις καρέκλες τους.

Ο Τρίτος ο Μακρύτερος (ΓΑΠ) και ο Μπένυ ο Σωτήρας (Βενιζέλος) γνωρίζουν άριστα και το άδικο αλλά και το αντισυνταγματικό του μέτρου. Έπρεπε λοιπόν να βρουν έναν τρόπο να εκβιάσουν τους ήδη εξαθλιωμένους πολίτες και να ικανοποιήσουν έτσι τις προσταγές των αφεντικών τους.
Και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την ΔΕΗ, εκβιάζοντας ωμά με διακοπές ρεύματος όλους όσοι δεν πληρώσουν τους λογαριασμούς μέσα στους οποίους θα ενσωματωθεί το νέο χαράτσι.
Μ'αυτόν όμως τον τρόπο προχώρησαν σε μία ακόμα συνταγματική εκτροπή : χρησιμοποιούν μιαν ιδιωτική εταιρεία (διότι, ως ΑΕ, η ΔΕΗ λειτουργεί στην αγορά σαν ιδιώτης) σαν φοροεισπρακτικό μηχανισμό και μάλιστα με κατασταλτικές εξουσίες. Πράγμα που παραβιάζει κατάφωρα τις συνταγματικές διατάξεις. Πράγμα που, κυρίως, μας δείχνει τον μελλοντικό τρόπο δράσης της κυβέρνησης αναφορικά με την φοροεισπρακτική πολιτική.

Το τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν οι ευρωπαίοι πάτρωνες και οι εγχώριοι δούλοι τους είναι καιρό τώρα γνωστό. Μένει να δούμε τι θα κάνουμε εμείς. Μένει να δούμε πότε επιτέλους θα αντιδράσουμε δυναμικά, πότε θα βγούμε στους δρόμους, πότε θα τους στείλουμε σπίτια τους.

Σοβαρό επίδικο.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιγράφω από την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Αγίων Αναργύρων - Καματερού της 11.9.2011 σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς :

¨  ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ &ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Και συνεχίζει :
¨ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΤΥΠΙΩΝ

"Ο άνδρας με αρετή είναι απαιτητικός με τον εαυτό του, ο μικρός είναι απαιτητικός με τους άλλους"
Κομφούκιος

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή σχολική σοσιαλιστική χρονιά


- Φω, Το, Τυ, Πια.
Ντιβιντί, Μίμη.
Πίπα, Άννα.
Νά ένα παπάρι.
- Ευρώ Ευρώ, Μίμη.
Λεφτά, Λεφτά, Έλλη.
- Πούλα, Άννα, την Παιδεία.
Άννα, πάρε, τον πούλο.