Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Να δεις που κάποτε θα ΣΑΣ πούνε και μαλάκες


Κάποιες σκόρπιες σκέψεις με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση δημάρχων και ΟΤΑ που, αν έπρεπε να της βάλουμε έναν τίτλο, αυτός θα ηταν "καλώς τα παιδιά".

Για όποιον έτυχε να δει φωτογραφίες της κινητοποίησης, θα πρόσεξε πως στην πρώτη γραμμή σπρώχνονται να φωτογραφηθούν όλοι αυτοί οι "δημοτικοί άρχοντες" που, τρία χρόνια τώρα. λιβάνιζαν τον Ραγκούση για τον "Καλλικράτη"
Όλα τα κομματόσκυλά του, που είχαν πάρει εντολή επιβίωσης να εξηγούν το πως ο Καλλικράτης θα μετατρέψει τους δήμους σε ελβετικά καντόνια και τους δημότες σε ευρωπαίους κατέχοντες. Να εξηγούν (κομπάζοντας) πως τέτοιο σχέδιο έπρεπε να έχει εφαρμοστεί πολλά χρόνια τώρα στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά δεν το επέτρεπαν η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις. Λες και τα καρκινώματα που γατζώθηκαν πάνω στο κορμί της τα προκάλεσαν άλλοι και όχι αυτοί.
Να εξηγούν πως ο Καλλικράτης είναι η τελευταία ελπίδα σωτηρίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα να στηρίζουν με νύχια και με δόντια αυτούς που, συστηματικά τρία χρόνια τώρα, εξευτελίζουν όση αξοπρέπεια έχει μείνει στον έλληνα, καταστρέφουν όλες τις κοινωνικές δομές και ιστούς, στο όνομα κάποιων "μεταρρυθμίσεων".

Τρία χρόνια τώρα, επιστήμονες, οικονομολόγοι, δημοσιονόμοι αλλά και απλοί σκεπτόμενοι πολίτες, εξηγούν, αναλύουν και καταδεικνύουν το αυτονόητο : το τερατούργημα του Καλλικράτη παραδόθηκε στους δουλοπρεπείς κυβερνώντες απ'τα ξένα αφεντικά τους. Σκοπός του ήταν ένας και μόνος : να περάσει το σχέδιο εξόντωσης της κοινωνίας από το κάθετο (κράτος) στο οριζόντιο (τοπική κοινωνία), κλείνοντας τις (ήδη ισχνές) κάνουλες χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ, βυθίζοντας έτσι τους δήμους στην (αναμενόμενη και επιθυμητή) ένδεια και μεταφέροντας, έτσι, πόρους για την εξυπηρέτηση των ξένων δανειστών μας.
Ήταν δε τόσο φανερό (από την απλή και μόνο ανάγνωση του σχεδίου νόμου), που γινόταν πασιφανές, πως οι υποστηρικτές του εξαπατούσαν αναίσχυντα τους πολίτες.
Από την άλλη, ο Καλλικράτης, πλην του (κυρίαρχου) οικονομικού στοιχείου, ήταν το απόλυτο εργαλείο για μετατροπή των δήμων σε δικτατοριούλες προσωποκεντρικού τύπου, όπου απέναντι στον πανίσχυρο "τοπικό άρχοντα" βρίσκεται ένα δημοτικό συμβούλιο με περιορισμένες αρμοδιότητες και δημότες οι οποίοι συμμετέχουν στους θεσμούς (επιτροπές, παιδεία, αθλητισμός, πολιτισμός κλπ) με τρόπο (πλέον) συμβολικό και επιλεγμένοι αυστηρά από τη δημοτική αρχή.

Τα ξέραμε όλοι αυτά. Κι'αυτοί που φωνάζαμε (και εισπράτταμε ειρωνείες των κρατούντων στο δημοτικό συμβούλιο), κι'αυτοί που τρία χρόνια τώρα εξαπατούν τον κοσμάκη.
Κι'όποιοι δεν τα ήξεραν (ή έκαναν τις πάπιες), τα είδαν με τα μάτια τους και τα βιώνουν στο πετσί τους καθημερινά : με χιλιάδες παιδιά έξω από τους βρεφονηπιακούς, με κοινωνικές υπηρεσίες κατεστραμένες, με αθλητικό-πολιτιστικό οργανισμό σε πλήρη αποσύνθεση, με μηδαμινή συντήρηση δημοτικών εγκαταστάσεων, με ανύπαρκτη καθαριότητα και με ξεπούλημα (στην κυριολεξία) δημοτικών χώρων σε ιδιοκτήτες φαγάδικων-ξενυχτάδικων.
Και τα χειρότερα (δυστυχώς) δεν τα είδαμε ακόμα.

Γιατί, όσο υπάρχουν ηλίθιοι να συνεχίζουν να στηρίζουν τέτοιες δημοτικές αρχές, που συνεχίζουν να μην βλέπουν την μετατροπή μας σε φτηνούς κουμπαράδες των δανειστών μας και σε πειραματόζωα ντόπιων και ξένων αρπακτικών, όλοι οι παραπάνω θα προσπαθήσουν (και θα πετύχουν) ακόμα περισσότερη και επώδυνη εξαθλίωση.
Γιατί, και ο Καλλικράτης τέτοιο εργαλείο είναι : της μετάλλαξής μας (δια μέσου της απόλυτης εξαθλίωσης) σε πιστά στρατιωτάκια, άβουλα και έτοιμα να δεχτούν ότι (μα ότι) τους ζητηθεί, οποιαδήποτε στιγμή και με οποιδήποτε κόστος.
Ας το σκεφτούν αυτό όλοι όσοι έχουν μπει στην (άθλια) διαδικασία του μη χειρότερου, του μη χείρωνος βελτίστου. Ας το σκεφτούν οι οπαδοί του "τουλάχιστον μένουν 50.000 παιδιά έξω από τους βρεφονηπιακούς, αλλά μερικά μπήκαν", "δεν συντηρούνται πια οι 30 παιδικές χαρές, αλλά συντηρούνται οι 10".

Γιατί οι "κρατούντες" δεν θα το κάνουν. Οι "κρατούντες" το περισσότερο που θα κάνουν είναι να σας στέλνουν δακρύβρεχτα κείμενα, όπου θα κατηγορούν το "ανάλγητο κράτος" για την ελλιπή χρηματοδότηση και θα σε προτρέπουν να αγωνιστείς μαζί τους και να τους στηρίξεις. 
Δεν θα σου πουν όμως πως αυτό ακριβώς το "ανάλγητο κράτος" αυτοί το στηρίζουν και το υπηρετούν δουλοπρεπώς. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που δεν σε προέτρεψαν να κατέβεις στο δρόμο, όταν μέσα στη Βουλή κατέστρεφαν "ελαφρά τη καρδία" εσένα, τα παιδιά σου και τα παιδιά των παιδιών σου, βουλευτές των οποίων αυτοί που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ήταν και είναι τσιράκια.
Γιατί, τέλος, οι "κρατούντες" το μόνο που ψάχνουν είναι ένα αισχρό άλλοθι επιβίωσης, κάτι που θα λειτουργήσει σαν "κολυμπήθρα του Σιλωάμ" για όλα όσα ψευδή και παραπλανητικά υποσχέθηκαν, γνωρίζοντας πως δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να υλοποιήσουν.
Ούτε και ήθελαν να υλοποιήσουν άλλωστε.

ΥΓ. Παρότι δεν έχω την παραμικρή (πλέον) προσδοκία από τους "επαγγελματίες συνδικαλιστές" των ΟΤΑ, όπως κι'από κανέναν άλλον τέτοιου είδος "συνδικαλιστή" οποιουδήποτε χώρου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), οι παραπάνω σκέψεις αφορούν αποκλειστικά τους δημάρχους και τα πιστά φερέφωνά τους.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Αύγουστος - Οικολογία (Πευκώνας 25.08.2012)

Για όλους όσοι κόπτονται.
Για όλους όσοι πίστεψαν (και εξακολουθούν να πιστεύουν) τις προθέσεις της δημοτικής διοίκησης σχετικά με περιβάλλον, καθαριότητα και ποιότητα ζωής των δημοτών.
Για όσους ακόμα περιμένουν από τον εκπρόσωπο εξωτερικής-εσωτερικής τρόϊκας στο δήμο μας κάτι, έστω και μηδαμινό, υπέρ του δήμου.

Κυρίως όμως για τους θλιβερούς παραγοντίσκους της δημοτικής πολιτικής ζωής του δήμου μας, ότι χρώμα κι'αν κομπάζουν πως υπερασπίζονται, ότι διαδικαστικές λαμογιές κι αν κάνουν για να φανούν "κινηματικοί".

Όταν θα βουλιάξουμε (γιατί θα βουλιάξουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο), θα πέσετε πρώτοι.

Και, παρακαλώ, μη μου συγχωρήσετε τον θυμό. Έχετε πάψει να με αφοράτε.

ΥΓ. Οι "υπηρεσίες καθαριότητας" του δήμου έχουν να μπουν στον Πευκώνα από το πανηγύρι της 1ης Ιούλη 2012. Όποιος έχει αντίρρηση, ας με διαψεύσει. Τον περιμένει έκπληξη (φωτογραφική και ηχητική).

ΥΓ1. Αυτή η δημοτική διοίκηση (μαζί με το Ίλιον και τον ΑΣΔΑ) οδύρονται και διαρηγνύουν τα ιμάτιά τους για να τους δώσουν (λέει) την διαχείριση του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", με σκοπό να το "σώσουν". Ετοιμαστείτε για νέα "Σάββας" και "Γυάλινα" με φόντο τις λίμνες.



Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει ένα διασκεδαστάδικο

Η απάντηση, το θέτε ή όχι, στην εξαθλίωση, στην κατάφωρη καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος, στην διαρκώς αυξανόμενη ανεργία (δείτε τα στατιστικά για το δήμο μας) και σε όσα άλλα δεινά μας περιμένουν μετά τα μπάνια του λαού, είναι μία : κάντε την ψωροκώσταινα ένα απέραντο Μπουρνάζι, δώστε θέσεις γκαρσονιών στους έλληνες.
Με κάθε κόστος, κάθε αδιαφάνεια, κάθε παρανομία.

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, εθνοσωτήριον έτος 6ο επί δημαρχίας του πολυχρονεμένου μας Δημάρχου.

Πλατεία Αγίων Αναργύρων : μετά το "Γυάλινο" έκτρωμα, που για να μας κατσικωθεί διέλυσε τη μισή πλατεία καταπατώντας όλες σχεδόν τις πολεοδομικές διατάξεις (με τις ευλογίες δήμου και αστυνομίας), η πρόοδος συνεχίζεται. Η "μπουρναζιοποίηση" επίσης. Θαυμάστε και αναρωτηθείτε κάτω από ποιες ακριβώς διαδικασίες συντελείται η κατάληψη του υπόλοιπου μισού της πλατείας από τραπεζοκαθίσματα. 


Θα συμφωνήσετε μαζί μου, η πλατεία μας απέκτησε άλλη χάρη.
Τόση χάρη, που ποιός δίνει δεκάρα για τις διαδικασίες. Ανάπτυξη να 'χουμε και οι άλλοι να πάνε να...κολυμπήσουν.
Στο σημείο αυτό πρέπει όμως να απονείμουμε τα εύσημα στον αγωνιστή δήμαρχό μας (και στο πλειοψηφικό τσούρμο του) : μετά από τιτάνιες μάχες με τους επιχειρηματίες κατόρθωσε και τους έπεισε ν'αφήσουν διαδρόμους ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα. Για να περνάει ο κόσμος βρε αδερφέ!
Άμα όμως είσαι πολυμήχανος, πάντα βρίσκεις την άκρη : δημιούργησε το παρακάτω δροσερό πάρκινγκ (κάτω από τα δέντρα της πλατείας), για να μην ζεσταίνονται οι μηχανές των θαμώνων, και το θέμα διευθετήθηκε ήρεμα και σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας.
Κι'όποιος κακόπιστος θεωρήσει παράνομο το πάρκινγκ, να δει την ακάματη δημοτική αστυνομία μας έξω από το σπίτι του να του κόβει πρόστιμο επειδή έβγαλε στο δρόμο τη σπασμένη πολυθρόνα της σχωρεμένης της γιαγιάς.


Κι'ο προνομιακός συνέταιρος, θα μου πείτε;
Μην ανησυχείτε : αυτός, εκτός από τα Ksekola parties - summer 2012, συνέβαλε (με τη σειρά του) στην lounge αναμόρφωση της πλατείας, προσθέτοντας μία απαράμιλλης αισθητικής ανεπαίσθητη πινελιά στο όλο εγχείρημα. Κατά παράβαση (βέβαια) της σύμβασής του με το δήμο (ακούει ο Γιωργάκης;), κατά παράβαση (ξανα-βέβαια) των διατάξεων περί κατάληψης δημόσιων-κοινόχρηστων χώρων, αλλά τέτοιες ώρες (ανάπτυξης) τέτοια λόγια...


 Είπα κοινόχρηστους χώρους και το μυαλό μου ξεχείλισε από μελαγχολία για κείνες τις ρημάδες τις κατηργημένες γραμμές πελοποννήσου. Εκείνες στο πίσω μέρος της πλατείας, που τόσους αγώνες έκανε ο δήμαρχός μας για να τις διεκδικήσει, που με τόσους φορείς συγκρούστηκε, που έδιωξε ηρωϊκά τον κακό ανθοπώλη καταπατητή (αφού πρώτα είχε φωνάξει τον φωτογράφο να  αποθανατίσει τον ακτιβισμό του). Και που τελικά έπραξε αυτό που χρωστούσε στους δημότες του (και στον ιδιοκτήτη - προνομιακό συνεταίρο του) : δημιούργησε μία οικολογική χωματερή, στο κέντρο της πόλης μας, που, σε συνδυασμό με τα δημόσια-ανοιχτά ουρητήρια, προσδίδουν μια νότα αισιοδοξίας σ'αυτό που ευαγγελίζονται  τα τρικομματικά-τροϊκανά αφεντικά του.




Σημείωση : στην προσπάθεια αυτής της φωτογράφισης συναντήσαμε και δύο συμπαθέστατα τρωκτικά, ευμεγέθη, όχι όμως τόσο όσο τα άλλα, περί ών ο λόγος.

Στο αριστερό μέρος της παραπάνω φωτογραφίας φαίνεται μία σιδηροκατασκευή. Δεν είναι τίποτα άλλο από το νέο επίτευγμα της δημοτικής μας διοίκησης, στην αέναη προσπάθειά της για ανάπτυξη και ευημερία των δημοτών.
Πρόκειται μήπως για επισκευές στα σχολεία της περιοχής, που καταρρέουν αβοήθητα; Μήπως για κατασκευή κοινωνικού παντοπωλείου; Κοινωνικού ιατρείου για τους (ολοένα αυξανόμενους) άπορους συνδημότες μας; Κάποιας, τέλος πάντων, κοινωνικής υπηρεσίας, ο χαρακτήρας της οποίας θα δικαιολογούσε (μέχρις ενός βαθμού) την (προφανή) καταπάτηση δημόσιου-κοινόχρηστου χώρου;

Δεν καταλάβατε τίποτα, άσε που σας υποψιάζομαι για αριστεριστές και υπέρ των λαθρομεταναστών, άρα εχθρούς της πατρίδας.
Πρόκειται για το ολόφρεσκο μαυσωλείο της ανάπτυξης. Για το νέο ναό εστίασης τε και διασκέδασης που η δημοτική μας αρχή ετοιμάζεται να μας προσφέρει και που στα εγκαίνια θα καεί το πελεκούδι.
Κι'επειδή στο βωμό της ανάπτυξης και του ευ ζειν των δημοτών η δημοτική μας αρχή δεν κάνει εκπτώσεις, με ματωμένη καρδιά, επέτρεψε στον επιχειρηματία να καταλάβει (χαρωπά) τον μισό πεζόδρομο πλάϊ στις πρώην γραμμές πελοποννήσου. Γιατί, πού αλλού να έβαζε ο άνθρωπος τα τεράστια κλιματιστικά και την καμινάδα;
Παρατηρείστε προσεκτικά το όριο της (στα όρια της νομιμότητας) υπάρχουσας πολεοδομικής γραμμής και πού φτάνει η νέα καλαίσθητη κατασκευή.




Και μετά, ρίχτε και μια ματιά στην όλη κατασκευή και θα έχετε την πλήρη εικόνα, λαμβάνοντας υπόψη πως στα σίγουρα θα υπάρχει νόμιμη πολεοδομική άδεια (είτε επισκευών, είτε οικοδομής). Πιθανόν το ίδιο νόμιμη μ'εκείνη την αλήστου μνήμης άδεια του "Γυάλινου", που από το πολύ κόκκινο μελάνι των "παρεμβάσεων" υπέρ του επιχειρηματία (και μάλιστα με προσωπικές οχλήσεις μελών της διοίκησης), έμοιαζε περισσότερο με αφίσα του ΚΚΕ και λιγότερο με άδεια πολεοδομίας.

Αρκετά όμως σας κούρασα.
Κι'επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να κακολογήσουν, ότι δήθεν καταφέρομαι ενάντια στην πολυχρονεμένη μας δημοτική αρχή (που ο Θεός να μου κόβει χρόνια και να τα δίνει ευρώ στις σχολικές επιτροπές), στιγματίζοντας τα κακώς κείμενα, σας άφησα για το τέλος το καλύτερο.
Ο δήμαρχός μας, πάντα κοντά στους αναξιοπαθούντες δημότες μας, αποφάσισε και υλοποίησε ένα σπουδαίας αντίληψης έργο : την πίστα περιπέτειας για τους μικρούς συνδημότες μας, των οποίων οι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να τα στείλουν μέχρι τη Λούτσα για ένα μπάνιο.
Μπορεί να έκλεισε η πρόσβαση στην πλατεία, μπορεί οι γριούλες να πρέπει να κάνουν όλον τον κύκλο για να πάνε στη στάση του λεωφορείου (που τις πάει στο νεκροταφείο), αλλά κάποτε θα πρέπει να σταματήσουμε με τη μεμψιμοιρία και την στείρα αντιπαράθεση...



Καλά μπάνια...
ΥΓ. Αλήθεια δοκιμάσατε να πάρετε τον Προαστιακό από τον σταθμό των Αγίων Αναργύρων τώρα τελευταία;
(λεπτομέρειες προσεχώς...)