Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σοσιαλιστικοί Εκβιασμοί


Η με την απειλή βίας επίτευξη παράνομου ωφελήματος από τρίτο ελέγχεται και τιμωρείται από τον Ποινικό Νόμο. Η σχετική διάταξη αναφέρεται στο αδίκημα της εκβίασης ή, κατά το λαϊκότερο, ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ.
Η νέα έκτακτη εισφορά επί παντός ακινήτου, που αποφάσισαν οι ευρωπαίοι πάτρωνες και έσπευσαν να υλοποιήσουν οι εγχώριοι δούλοι τους, εκτός από κατάφωρα άδικη είναι και πρόδηλα αντισυνταγματική.
Είναι κατάφωρα άδικη γιατί, μέσα στην πρεμούρα της, η χούντα του ΠΑΣΟΚ συμπεριέλαβε σ'αυτόν τον νέο κεφαλικό φόρο όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, είτε αυτοί είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, είτε άνεργοι. Επιπλέον, συμπεριέλαβε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ανεξαρτήτως παλαιότητας, είτε αυτά αποφέρουν εισόδημα, είτε όχι. Έτσι, άνεργος οικογενειάρχης, με "σπιταρώνα" 75 τμ στους Αγίους Αναργύρους, θα κληθεί να καταβάλει εισφορά 350 ευρώ, επειδή οι "σοσιαλιστές" κυβερνούντες θέλουν να ισοσταθμίσουν το έλλειμα της τραγικής ανεπάρκειάς τους.
Είναι πρόδηλα αντισυνταγματική γιατί, κατά παράβαση του άρθρου 17 του Συντάγματος, η ακίνητη περιουσία προστατεύεται και δεν μπορεί να "απειληθεί" παρά μόνον εφόσον προκύπτει θέμα "δημόσιας ωφέλειας", πράγμα που πρέπει να αποδειχθεί με προσήκοντα τρόπο και ΠΑΝΤΑ αφού έχει προηγηθεί πλήρης και δίκαιη αποζημίωση. Στην περίπτωση μιας έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα, χωρίς την παραμικρή απόδειξη "δημόσιας ωφέλειας", στοιχειοθετείται δήμευση και, όπως είναι γνωστό, η δήμευση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Εκτός αν τα ανδρείκελα της κυβέρνησης θεωρούν δημόσια ωφέλεια το γλύψιμο στους ευρωπαίους για να κρατήσουν τις καρέκλες τους.

Ο Τρίτος ο Μακρύτερος (ΓΑΠ) και ο Μπένυ ο Σωτήρας (Βενιζέλος) γνωρίζουν άριστα και το άδικο αλλά και το αντισυνταγματικό του μέτρου. Έπρεπε λοιπόν να βρουν έναν τρόπο να εκβιάσουν τους ήδη εξαθλιωμένους πολίτες και να ικανοποιήσουν έτσι τις προσταγές των αφεντικών τους.
Και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την ΔΕΗ, εκβιάζοντας ωμά με διακοπές ρεύματος όλους όσοι δεν πληρώσουν τους λογαριασμούς μέσα στους οποίους θα ενσωματωθεί το νέο χαράτσι.
Μ'αυτόν όμως τον τρόπο προχώρησαν σε μία ακόμα συνταγματική εκτροπή : χρησιμοποιούν μιαν ιδιωτική εταιρεία (διότι, ως ΑΕ, η ΔΕΗ λειτουργεί στην αγορά σαν ιδιώτης) σαν φοροεισπρακτικό μηχανισμό και μάλιστα με κατασταλτικές εξουσίες. Πράγμα που παραβιάζει κατάφωρα τις συνταγματικές διατάξεις. Πράγμα που, κυρίως, μας δείχνει τον μελλοντικό τρόπο δράσης της κυβέρνησης αναφορικά με την φοροεισπρακτική πολιτική.

Το τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν οι ευρωπαίοι πάτρωνες και οι εγχώριοι δούλοι τους είναι καιρό τώρα γνωστό. Μένει να δούμε τι θα κάνουμε εμείς. Μένει να δούμε πότε επιτέλους θα αντιδράσουμε δυναμικά, πότε θα βγούμε στους δρόμους, πότε θα τους στείλουμε σπίτια τους.

Σοβαρό επίδικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου