Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ανεξήγητη η "σιωπή" της Ένωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων (;)


Ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, με το κάλεσμά του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τρίτης 27 Σεπτέμβρη στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων, έπραξε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
Σημασία δεν έχει ποιός καλεί. Σημασία έχουν τα δικαιώτατα αιτήματα της σχολικής κοινότητας και η απόφαση για κοινή ενωτική αντίσταση για την διεκδίκησή τους απέναντι στις αποφάσεις κυβέρνησης και τροϊκανών αφεντάδων της για ξεπούλημα όσων μπορούν να ξεπουληθούν.
Η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων έχει προ πολλού επιλέξει το στρατόπεδό της : απόλυτη σύμπνοια με τις κυβερνητικές επιλογές, και, κατ'αναλογία, με τη δημοτική διοίκηση. Αυτό προκύπτει από τη μέχρι σήμερα εκκωφαντική απουσία της από τα δρώμενα.
Τρεις ολόκληρες εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποδεδειγμένα της χειρότερης εδώ και πολλές δεκαετίες, με τα σχολιά σε αναβρασμό από την έλλειψη σχολικών βιβλίων, το δραματικό κουτσούρεμα των δαπανών και τις ακόμα χειρότερες προοπτικές, με τα περισσότερα γυμνάσια και λύκεια του δήμου μας να τελούν υπό κατάληψη, δεν μπήκαν στον κόπο να δημοσιοποιήσουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ανακοίνωση. Έστω για τα μάτια του κόσμου.
Δεν μπήκαν στον κόπο να συγκαλέσουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ διοικητικό συμβούλιο.
Κι'όταν τα γεγονότα (για μία ακόμα φορά) τους ξεπέρασαν, δεν έπραξαν κι'αυτοί το αυτονόητο, δηλαδή να καλέσουν στην προαναφερόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά την προσπέρασαν με φαιδρούς (αν όχι ύποπτους) ισχυρισμούς περί "κομματικοποίησης" - "πολιτικοποίησης".

Όχι και τόσο "ανεξήγητη" άρα η σιωπή τους.
Από τις πράξεις ή τις παραλείψεις αποδεικνύεται το ποιος παλεύει για τα συμφέροντα αυτών που (υποτίθεται πως) εκπροσωπεί και ποιος για μικρο-πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου