Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Οι δήμοι αντιδρούν


Εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση-δήλωση απέστειλε στη ΔΕΗ ο Δήμος Περιστερίου για το γεγονός ότι συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το λεγόμενο χαράτσι για τα ακίνητα.
Στο εξώδικο, ο δήμος καλεί τη ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα και καθιστά όλα τα μέλη του δ.σ. της Επιχείρησης υπεύθυνα για μια τέτοια ενέργεια, απειλώντας τους με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, στην περίπτωση που κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ σε δημότη Περιστέριου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Περιστερίου, «θεωρεί ότι η διακοπή της παροχής του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος, που επαπειλείται ως μέσο καταναγκασμού προς καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ, αποτελεί μορφή άσκησης ψυχολογικής βίας και μάλιστα κατά ατόμων που μπορεί να είναι οικονομικά εξαθλιωμένα ή να έχουν αντικειμενικούς λόγους αδυναμίας καταβολής (π.χ., ασθενείς, ανήμποροι, άνεργοι κ.λπ.), και συνεπώς προσβάλλεται απευθείας η ίδια η αξία του ανθρώπου, αφού με τον τρόπο αυτό της στέρησης ενός ζωτικού αγαθού υποβιβάζεται το επίπεδο διαβίωσης του ανθρώπου κάτω των ορίων του στοιχειωδώς ανεκτού και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια του ατόμου.
»Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με την Νομική Υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου, προκειμένου να ενημερωθούν για όλες τις πτυχές του θέματος και να καταγραφούν από τη γραμματεία, στα τηλέφωνα 2105701177, 2105701179».

Αυτά από το Δήμο Περιστερίου, ο οποίος, μαζί με άλλους Δήμους της χώρας πήρε αυτή την απόφαση επειδή ενεργεί προς ώφελος των δημοτών του και όχι σαν διεκπαιρεωτής αυτών που του 'δωσαν τη θεσούλα.
Παρεπιπτόντως, ο δικό  μας ο δήμος τι σκέφτεται να κάνει για το θέμα; Εκτός αν η νομική του υπηρεσία είναι  απασχολημένη με τη σύνταξη ατομικών (και ανταποδοτικών) συμβάσεων με τους εργαζόμενους...

5 σχόλια:

  1. Ο Δήμαρχος δεν κάνει τίποτα.
    Δεν μας λες την δική σου πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά χαράς.
    Αγωγή στη ΔΕΗ στη βάση πρόδηλης αντισυνταγματικότητας του τέλους στα ακίνητα, αλλά και τη χρησιμοποίηση της ΔΕΗ (ιδιωτικής εταιρείας) ως εισπράχτορα στην ουσία άμεσου φόρου.
    Νομική στήριξη του Δήμου σε ΟΛΟΥΣ τους δημότες που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι.
    Παρεμπόδιση ενεργή σε οποιαδήποτε απόπειρα διακοπής ρεύματος από συνεργεία της ΔΕΗ ή ιδιωτών εργολάβων.
    Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εναντίον του απάνθρωπου αυτού μέτρου, ως ευθεία εκβιαστικό και, όπως προείπα, πρόδηλα αντισυνταγματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκανες φάουλ,τα ίδια προτείνει και ο δήμαρχος.
    σ.αναρχικέ κατ"όνομα στις λαϊκές συνοικίες καταργούμε τα χαράτσια και αυτά που προτείνεις είναι αστικά τερτίπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς δεν έχεις διαβάσει την εισήγηση του δημάρχου σ. ανώνυμε. Διάβασέ την και μετά ευχαρίστως το συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν παλεύεις με νόμους,αλλά με σύγκρουση και ανατροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή