Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει ένα διασκεδαστάδικο

Η απάντηση, το θέτε ή όχι, στην εξαθλίωση, στην κατάφωρη καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος, στην διαρκώς αυξανόμενη ανεργία (δείτε τα στατιστικά για το δήμο μας) και σε όσα άλλα δεινά μας περιμένουν μετά τα μπάνια του λαού, είναι μία : κάντε την ψωροκώσταινα ένα απέραντο Μπουρνάζι, δώστε θέσεις γκαρσονιών στους έλληνες.
Με κάθε κόστος, κάθε αδιαφάνεια, κάθε παρανομία.

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, εθνοσωτήριον έτος 6ο επί δημαρχίας του πολυχρονεμένου μας Δημάρχου.

Πλατεία Αγίων Αναργύρων : μετά το "Γυάλινο" έκτρωμα, που για να μας κατσικωθεί διέλυσε τη μισή πλατεία καταπατώντας όλες σχεδόν τις πολεοδομικές διατάξεις (με τις ευλογίες δήμου και αστυνομίας), η πρόοδος συνεχίζεται. Η "μπουρναζιοποίηση" επίσης. Θαυμάστε και αναρωτηθείτε κάτω από ποιες ακριβώς διαδικασίες συντελείται η κατάληψη του υπόλοιπου μισού της πλατείας από τραπεζοκαθίσματα. 


Θα συμφωνήσετε μαζί μου, η πλατεία μας απέκτησε άλλη χάρη.
Τόση χάρη, που ποιός δίνει δεκάρα για τις διαδικασίες. Ανάπτυξη να 'χουμε και οι άλλοι να πάνε να...κολυμπήσουν.
Στο σημείο αυτό πρέπει όμως να απονείμουμε τα εύσημα στον αγωνιστή δήμαρχό μας (και στο πλειοψηφικό τσούρμο του) : μετά από τιτάνιες μάχες με τους επιχειρηματίες κατόρθωσε και τους έπεισε ν'αφήσουν διαδρόμους ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα. Για να περνάει ο κόσμος βρε αδερφέ!
Άμα όμως είσαι πολυμήχανος, πάντα βρίσκεις την άκρη : δημιούργησε το παρακάτω δροσερό πάρκινγκ (κάτω από τα δέντρα της πλατείας), για να μην ζεσταίνονται οι μηχανές των θαμώνων, και το θέμα διευθετήθηκε ήρεμα και σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας.
Κι'όποιος κακόπιστος θεωρήσει παράνομο το πάρκινγκ, να δει την ακάματη δημοτική αστυνομία μας έξω από το σπίτι του να του κόβει πρόστιμο επειδή έβγαλε στο δρόμο τη σπασμένη πολυθρόνα της σχωρεμένης της γιαγιάς.


Κι'ο προνομιακός συνέταιρος, θα μου πείτε;
Μην ανησυχείτε : αυτός, εκτός από τα Ksekola parties - summer 2012, συνέβαλε (με τη σειρά του) στην lounge αναμόρφωση της πλατείας, προσθέτοντας μία απαράμιλλης αισθητικής ανεπαίσθητη πινελιά στο όλο εγχείρημα. Κατά παράβαση (βέβαια) της σύμβασής του με το δήμο (ακούει ο Γιωργάκης;), κατά παράβαση (ξανα-βέβαια) των διατάξεων περί κατάληψης δημόσιων-κοινόχρηστων χώρων, αλλά τέτοιες ώρες (ανάπτυξης) τέτοια λόγια...


 Είπα κοινόχρηστους χώρους και το μυαλό μου ξεχείλισε από μελαγχολία για κείνες τις ρημάδες τις κατηργημένες γραμμές πελοποννήσου. Εκείνες στο πίσω μέρος της πλατείας, που τόσους αγώνες έκανε ο δήμαρχός μας για να τις διεκδικήσει, που με τόσους φορείς συγκρούστηκε, που έδιωξε ηρωϊκά τον κακό ανθοπώλη καταπατητή (αφού πρώτα είχε φωνάξει τον φωτογράφο να  αποθανατίσει τον ακτιβισμό του). Και που τελικά έπραξε αυτό που χρωστούσε στους δημότες του (και στον ιδιοκτήτη - προνομιακό συνεταίρο του) : δημιούργησε μία οικολογική χωματερή, στο κέντρο της πόλης μας, που, σε συνδυασμό με τα δημόσια-ανοιχτά ουρητήρια, προσδίδουν μια νότα αισιοδοξίας σ'αυτό που ευαγγελίζονται  τα τρικομματικά-τροϊκανά αφεντικά του.
Σημείωση : στην προσπάθεια αυτής της φωτογράφισης συναντήσαμε και δύο συμπαθέστατα τρωκτικά, ευμεγέθη, όχι όμως τόσο όσο τα άλλα, περί ών ο λόγος.

Στο αριστερό μέρος της παραπάνω φωτογραφίας φαίνεται μία σιδηροκατασκευή. Δεν είναι τίποτα άλλο από το νέο επίτευγμα της δημοτικής μας διοίκησης, στην αέναη προσπάθειά της για ανάπτυξη και ευημερία των δημοτών.
Πρόκειται μήπως για επισκευές στα σχολεία της περιοχής, που καταρρέουν αβοήθητα; Μήπως για κατασκευή κοινωνικού παντοπωλείου; Κοινωνικού ιατρείου για τους (ολοένα αυξανόμενους) άπορους συνδημότες μας; Κάποιας, τέλος πάντων, κοινωνικής υπηρεσίας, ο χαρακτήρας της οποίας θα δικαιολογούσε (μέχρις ενός βαθμού) την (προφανή) καταπάτηση δημόσιου-κοινόχρηστου χώρου;

Δεν καταλάβατε τίποτα, άσε που σας υποψιάζομαι για αριστεριστές και υπέρ των λαθρομεταναστών, άρα εχθρούς της πατρίδας.
Πρόκειται για το ολόφρεσκο μαυσωλείο της ανάπτυξης. Για το νέο ναό εστίασης τε και διασκέδασης που η δημοτική μας αρχή ετοιμάζεται να μας προσφέρει και που στα εγκαίνια θα καεί το πελεκούδι.
Κι'επειδή στο βωμό της ανάπτυξης και του ευ ζειν των δημοτών η δημοτική μας αρχή δεν κάνει εκπτώσεις, με ματωμένη καρδιά, επέτρεψε στον επιχειρηματία να καταλάβει (χαρωπά) τον μισό πεζόδρομο πλάϊ στις πρώην γραμμές πελοποννήσου. Γιατί, πού αλλού να έβαζε ο άνθρωπος τα τεράστια κλιματιστικά και την καμινάδα;
Παρατηρείστε προσεκτικά το όριο της (στα όρια της νομιμότητας) υπάρχουσας πολεοδομικής γραμμής και πού φτάνει η νέα καλαίσθητη κατασκευή.
Και μετά, ρίχτε και μια ματιά στην όλη κατασκευή και θα έχετε την πλήρη εικόνα, λαμβάνοντας υπόψη πως στα σίγουρα θα υπάρχει νόμιμη πολεοδομική άδεια (είτε επισκευών, είτε οικοδομής). Πιθανόν το ίδιο νόμιμη μ'εκείνη την αλήστου μνήμης άδεια του "Γυάλινου", που από το πολύ κόκκινο μελάνι των "παρεμβάσεων" υπέρ του επιχειρηματία (και μάλιστα με προσωπικές οχλήσεις μελών της διοίκησης), έμοιαζε περισσότερο με αφίσα του ΚΚΕ και λιγότερο με άδεια πολεοδομίας.

Αρκετά όμως σας κούρασα.
Κι'επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να κακολογήσουν, ότι δήθεν καταφέρομαι ενάντια στην πολυχρονεμένη μας δημοτική αρχή (που ο Θεός να μου κόβει χρόνια και να τα δίνει ευρώ στις σχολικές επιτροπές), στιγματίζοντας τα κακώς κείμενα, σας άφησα για το τέλος το καλύτερο.
Ο δήμαρχός μας, πάντα κοντά στους αναξιοπαθούντες δημότες μας, αποφάσισε και υλοποίησε ένα σπουδαίας αντίληψης έργο : την πίστα περιπέτειας για τους μικρούς συνδημότες μας, των οποίων οι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να τα στείλουν μέχρι τη Λούτσα για ένα μπάνιο.
Μπορεί να έκλεισε η πρόσβαση στην πλατεία, μπορεί οι γριούλες να πρέπει να κάνουν όλον τον κύκλο για να πάνε στη στάση του λεωφορείου (που τις πάει στο νεκροταφείο), αλλά κάποτε θα πρέπει να σταματήσουμε με τη μεμψιμοιρία και την στείρα αντιπαράθεση...Καλά μπάνια...
ΥΓ. Αλήθεια δοκιμάσατε να πάρετε τον Προαστιακό από τον σταθμό των Αγίων Αναργύρων τώρα τελευταία;
(λεπτομέρειες προσεχώς...)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου