Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Να δεις που κάποτε θα ΣΑΣ πούνε και μαλάκες


Κάποιες σκόρπιες σκέψεις με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση δημάρχων και ΟΤΑ που, αν έπρεπε να της βάλουμε έναν τίτλο, αυτός θα ηταν "καλώς τα παιδιά".

Για όποιον έτυχε να δει φωτογραφίες της κινητοποίησης, θα πρόσεξε πως στην πρώτη γραμμή σπρώχνονται να φωτογραφηθούν όλοι αυτοί οι "δημοτικοί άρχοντες" που, τρία χρόνια τώρα. λιβάνιζαν τον Ραγκούση για τον "Καλλικράτη"
Όλα τα κομματόσκυλά του, που είχαν πάρει εντολή επιβίωσης να εξηγούν το πως ο Καλλικράτης θα μετατρέψει τους δήμους σε ελβετικά καντόνια και τους δημότες σε ευρωπαίους κατέχοντες. Να εξηγούν (κομπάζοντας) πως τέτοιο σχέδιο έπρεπε να έχει εφαρμοστεί πολλά χρόνια τώρα στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά δεν το επέτρεπαν η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις. Λες και τα καρκινώματα που γατζώθηκαν πάνω στο κορμί της τα προκάλεσαν άλλοι και όχι αυτοί.
Να εξηγούν πως ο Καλλικράτης είναι η τελευταία ελπίδα σωτηρίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα να στηρίζουν με νύχια και με δόντια αυτούς που, συστηματικά τρία χρόνια τώρα, εξευτελίζουν όση αξοπρέπεια έχει μείνει στον έλληνα, καταστρέφουν όλες τις κοινωνικές δομές και ιστούς, στο όνομα κάποιων "μεταρρυθμίσεων".

Τρία χρόνια τώρα, επιστήμονες, οικονομολόγοι, δημοσιονόμοι αλλά και απλοί σκεπτόμενοι πολίτες, εξηγούν, αναλύουν και καταδεικνύουν το αυτονόητο : το τερατούργημα του Καλλικράτη παραδόθηκε στους δουλοπρεπείς κυβερνώντες απ'τα ξένα αφεντικά τους. Σκοπός του ήταν ένας και μόνος : να περάσει το σχέδιο εξόντωσης της κοινωνίας από το κάθετο (κράτος) στο οριζόντιο (τοπική κοινωνία), κλείνοντας τις (ήδη ισχνές) κάνουλες χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ, βυθίζοντας έτσι τους δήμους στην (αναμενόμενη και επιθυμητή) ένδεια και μεταφέροντας, έτσι, πόρους για την εξυπηρέτηση των ξένων δανειστών μας.
Ήταν δε τόσο φανερό (από την απλή και μόνο ανάγνωση του σχεδίου νόμου), που γινόταν πασιφανές, πως οι υποστηρικτές του εξαπατούσαν αναίσχυντα τους πολίτες.
Από την άλλη, ο Καλλικράτης, πλην του (κυρίαρχου) οικονομικού στοιχείου, ήταν το απόλυτο εργαλείο για μετατροπή των δήμων σε δικτατοριούλες προσωποκεντρικού τύπου, όπου απέναντι στον πανίσχυρο "τοπικό άρχοντα" βρίσκεται ένα δημοτικό συμβούλιο με περιορισμένες αρμοδιότητες και δημότες οι οποίοι συμμετέχουν στους θεσμούς (επιτροπές, παιδεία, αθλητισμός, πολιτισμός κλπ) με τρόπο (πλέον) συμβολικό και επιλεγμένοι αυστηρά από τη δημοτική αρχή.

Τα ξέραμε όλοι αυτά. Κι'αυτοί που φωνάζαμε (και εισπράτταμε ειρωνείες των κρατούντων στο δημοτικό συμβούλιο), κι'αυτοί που τρία χρόνια τώρα εξαπατούν τον κοσμάκη.
Κι'όποιοι δεν τα ήξεραν (ή έκαναν τις πάπιες), τα είδαν με τα μάτια τους και τα βιώνουν στο πετσί τους καθημερινά : με χιλιάδες παιδιά έξω από τους βρεφονηπιακούς, με κοινωνικές υπηρεσίες κατεστραμένες, με αθλητικό-πολιτιστικό οργανισμό σε πλήρη αποσύνθεση, με μηδαμινή συντήρηση δημοτικών εγκαταστάσεων, με ανύπαρκτη καθαριότητα και με ξεπούλημα (στην κυριολεξία) δημοτικών χώρων σε ιδιοκτήτες φαγάδικων-ξενυχτάδικων.
Και τα χειρότερα (δυστυχώς) δεν τα είδαμε ακόμα.

Γιατί, όσο υπάρχουν ηλίθιοι να συνεχίζουν να στηρίζουν τέτοιες δημοτικές αρχές, που συνεχίζουν να μην βλέπουν την μετατροπή μας σε φτηνούς κουμπαράδες των δανειστών μας και σε πειραματόζωα ντόπιων και ξένων αρπακτικών, όλοι οι παραπάνω θα προσπαθήσουν (και θα πετύχουν) ακόμα περισσότερη και επώδυνη εξαθλίωση.
Γιατί, και ο Καλλικράτης τέτοιο εργαλείο είναι : της μετάλλαξής μας (δια μέσου της απόλυτης εξαθλίωσης) σε πιστά στρατιωτάκια, άβουλα και έτοιμα να δεχτούν ότι (μα ότι) τους ζητηθεί, οποιαδήποτε στιγμή και με οποιδήποτε κόστος.
Ας το σκεφτούν αυτό όλοι όσοι έχουν μπει στην (άθλια) διαδικασία του μη χειρότερου, του μη χείρωνος βελτίστου. Ας το σκεφτούν οι οπαδοί του "τουλάχιστον μένουν 50.000 παιδιά έξω από τους βρεφονηπιακούς, αλλά μερικά μπήκαν", "δεν συντηρούνται πια οι 30 παιδικές χαρές, αλλά συντηρούνται οι 10".

Γιατί οι "κρατούντες" δεν θα το κάνουν. Οι "κρατούντες" το περισσότερο που θα κάνουν είναι να σας στέλνουν δακρύβρεχτα κείμενα, όπου θα κατηγορούν το "ανάλγητο κράτος" για την ελλιπή χρηματοδότηση και θα σε προτρέπουν να αγωνιστείς μαζί τους και να τους στηρίξεις. 
Δεν θα σου πουν όμως πως αυτό ακριβώς το "ανάλγητο κράτος" αυτοί το στηρίζουν και το υπηρετούν δουλοπρεπώς. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που δεν σε προέτρεψαν να κατέβεις στο δρόμο, όταν μέσα στη Βουλή κατέστρεφαν "ελαφρά τη καρδία" εσένα, τα παιδιά σου και τα παιδιά των παιδιών σου, βουλευτές των οποίων αυτοί που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ήταν και είναι τσιράκια.
Γιατί, τέλος, οι "κρατούντες" το μόνο που ψάχνουν είναι ένα αισχρό άλλοθι επιβίωσης, κάτι που θα λειτουργήσει σαν "κολυμπήθρα του Σιλωάμ" για όλα όσα ψευδή και παραπλανητικά υποσχέθηκαν, γνωρίζοντας πως δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να υλοποιήσουν.
Ούτε και ήθελαν να υλοποιήσουν άλλωστε.

ΥΓ. Παρότι δεν έχω την παραμικρή (πλέον) προσδοκία από τους "επαγγελματίες συνδικαλιστές" των ΟΤΑ, όπως κι'από κανέναν άλλον τέτοιου είδος "συνδικαλιστή" οποιουδήποτε χώρου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), οι παραπάνω σκέψεις αφορούν αποκλειστικά τους δημάρχους και τα πιστά φερέφωνά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου