Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Άρχισαν τα όργανα...


Ανοίγει πάλι το μέτωπο της παιδείας.
Η εκπαιδευτική κοινότητα, οι μαθητές και σπουδαστές, οι γονείς αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την χειρότερη μεταρρύθμιση που γνώρισε μέχρι σήμερα η παιδεία στη χώρα μας.
Ελέω Τρόϊκας, ΠΑΣΟΚ και Καλλικράτη, η ήδη παραπαίουσα εκπαίδευσή μας είναι έτοιμη να δεχτεί το τελειωτικό χτύπημα από τα ανδρείκελα της κυβέρνησης και τους ξένους πάτρωνές της. Νέες περικοπές στις δαπάνες (τη στιγμή που βρισκόμαστε στο 2,7% του ΑΕΠ όταν ο κοινοτικός μέσος όρος ξεπερνά το 5,5%) και, κυρίως, συγχωνεύσεις σχολείων με προφανή στόχο την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των εξόδων.
Το καζάνι βράζει και δεν θ'αργήσει να εκραγεί. Την αρχή στο δήμο μας έκαναν οι μαθητές και καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων. Οι τελευταίοι προχώρησαν σε κατάληψη χθες Παρασκευή, όταν πληροφορήθηκαν τα σχέδια της κυβέρνησης για συγχώνευση του σχολείου τους με Εσπερινά Γυμνάσια άλλων περιοχών. Τη Δευτέρα, 14.2 θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για ν'αποφασίσουν τη συνέχιση αλλά και τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.
Οι καθηγητές προχώρησαν σε κοινοποίηση επιστολής με την οποία επισημαίνουν τους κινδύνους μιας τέτοιας συγχώνευσης. Διαβάστε την εδώ.

Απορία : αλήθεια, η Ένωση Γονέων του δήμου μας τι περιμένει για να κινητοποιηθεί; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου