Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Συμβασιούχοι


Αντιγράφουμε από το in.gr
Δικαίωμα να διατηρήσουν την εργασία τους μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, η οποία αναμένεται ως το 2014-15, διατηρούν 166 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, έπειτα από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή τους, κρίνοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σημειώνεται ότι οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων συνεχίζουν την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου και του αμαξοστασίου των απορριμματοφόρων του δήμου, στην Ιερά Οδό, με αποτέλεσμα να διογκώνεται και το πρόβλημα της συσσώρευσης των σκουπιδιών στην πόλη.

Οι καταληψίες ζητούν πολιτική λύση για τους 2.000 εργαζόμενους συμβασιούχους, οι οποίοι, όπως λένε «όχι μόνο θα απολυθούν, αλλά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν ούτε στον ΟΑΕΔ, σε περίπτωση που τα δικαστήρια αποφανθούν αρνητικά».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων, Βασίλης Πολυμερόπουλος σημείωσε ότι «οι περισσότεροι συμβασιούχοι εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις ή με προσωρινά δικαστικά μέτρα, ενώ πολλών η μοίρα εξαρτάται από τις αποφάσεις των δικαστηρίων». 

Και σχολιάζουμε : στο δικό μας δήμο, σε λίγο καιρό, άλλοι 60 συμβασιούχοι ετοιμάζονται να πεταχτούν στο δρόμο με τις ευλογίες της διοίκησης Σαράντη, αφού πρώτα τους χρυσώσει το χάπι με δήθεν "μοριοδοτήσεις" για μελλοντικές (το δούλεμα πάει σύννεφο) επαναπροσλήψεις. Υπάρχει άραγε εγρήγορση από τη δημοτική αντιπολίτευση ή θα ξαναδούμε το ίδιο έργο μ'εκείνο το αλήστου μνήμης δημοτικό συμβούλιο της 13.01.2011;
ΥΓ: προσοχή στα χρώματα της ψήφου σας παιδιά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου